Millora i recuperació de la Fauna i la Biodiversitat local

 

 

La natura ha patit una transformació generalitzada: carreteres, polígons industrials, urbanitzacions, conreus intensius, etc han canviat els paisatges.

Ja és temps ara de donar un pas endavant, d'actuar en positiu, i ajudar a millorar i restaurar la fauna, sempre amb criteris i mètodes respectuosos. La Biodiversitat és una riquesa de tots.

 

 

Cal incentivar el Turisme de Natura: boscos i conreus buits, sense fauna, no tenen gaire interès per oferir o visitar. La biodiversitat és un motor econòmic i d'atracció que cal tenir present.

Boscos i conreus, amb espècies exòtiques, invasores o amb plagues (processionària, etc), degeneren el paisatge i suposen un cost econòmic. Cal treballar per tornar a l'equilibri natural.

 

=De la mateixa manera que l'ésser humà ha fet desaparèixer la fauna de forma directa o indirectament, ara cal també actuar en positiu, i ajudar a la seva recuperació. Igual que es fan plantacions d'arbres per recuperar espais natural, hi ha espècies de la nostra fauna que necessiten també d'aquesta ajuda per poder re-colonitzar els seus antics territoris=

 

 

GESTIO-NATURAL realitza projectes de millora i de reintroducció de fauna, en terrenys públics o privats, en col·laboració amb diverses administracions com ajuntaments, centres de recuperació de fauna i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Així, engeguem projectes de millora de la biodiversitat, com: - Subministrament i col·locació de caixes niu per ocells insectívors, rapinyaires, orenetes, ratpenats, cigonyes, etc, - Creació de basses d’aigua per a la recuperació d’amfibis, etc. Aquestes accions són també una ajuda en la lluita biològica contra les plagues al camp.

També, realitzem projectes directes de reintroducció de fauna, com rapinyaires, esquirols, ocells aquàtics, conills, perdius, cèrvids i altres ungulats, etc.

Recomanem sempre, per exemple, que en les tasques de col·locació de caixes niu o en la data de reintroducció d'alguna espècie, convidar a veïns, escolars, treballadors d'empreses de la zona, etc. en jornades participatives, per involucrar sempre a la població local en la millora del seu propi patrimoni natural.

 

 

         Millorar la fauna i recuperar la biodiversitat, incrementa el valor afegit dels nostres boscos, rius i camps.

Consulta'ns !

 

 

 

Contacte:  projectes@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094