Recursos Eco-Turístics i Sostenibilitat

 

 

Assessorament i eines per augmentar els recursos turístics, basats en la natura,

la qualitat ambiental, la divulgació i la sostenibilitat ambiental dels establiments turístics

(hotels, turisme rural, càmpings, etc)

 

 

 

 

"Protegir i divulgar la natura no ha de ser una acció invisible, cal divulgar-lo, ja què el públic també ho percep i el valora de forma molt positiva".

 

Per exemple, si hom visita un lloc (turisme rural, hotel, jardí, etc.) i observa caixes niu, arbustos autòctons, fauna local, cartells informatius, etc  -de forma automàtica i inconscient-  el públic percep que el propietari té estima i sensibilitat per la natura i el medi ambient.

 

Si disposa d'un jardí o terreny (gran o petit), és molt recomanable aprofitar-lo i per crear espais per gaudir de la natura, i que aportin qualitat ambiental, afavorint el Turisme de Natura, com per exemple :

 

 

  Col·locant Menjadores i Caixes Niu per ocells insectívors, rat penats, orenetes, rapinyaires nocturnes, esquirols, etc. tant per afavorir la fauna, com també per facilitar la seva observació al públic. A la vegada, afavorirem la lluita biològica contra plagues i insectes nocius. Subministrem diversos models.

 

 

  Instal·lant una Bassa o Estany amb plantes aquàtiques, o millorar les característiques, si ja en té una, per afavorir als amfibis, mantenir algunes aus aquàtiques, i que serveixi d'abeurador a ocells i altres animals salvatges. Disposem de models artificials d'aprox 3x2 m.

 

 

 

  Fer un petit Jardí Botànic, plantant arbres i arbustos autòctons, per mostrar al públic la biodiversitat local i per atreure ocells, papallones, etc i mostrar aquesta riquesa botànica, natural i cultural pròpia de la zona.  I de pas, també estalviarà aigua, insecticides, adobs, etc.  Li assessorem, dissenyem i subministrem les espècies més adients pel jardí, segons la ubicació del seu terreny, clima, etc.

   

 

Creant un Itinerari o Ruta de Natura. Estudiem el seu terreny i dissenyem les rutes destacant el més interessant que es pot observar: fauna, plantes, paisatges i altres  elements. Podrà donar fotocòpies o mostrar-lo al seu web, als seus clients, al públic visitant, etc.

       

 

Mantenir algunes races autòctones d'animals domèstics, com a mostra de cultura i respecte a la tradició de la seva zona, augmentant així la qualitat i educant en els valors locals. Li assessorem i li proveïm de les races que necessiti.

    

 

 

 Mantenir algun espai amb fauna salvatge local. No es tracta de tenir gàbies ni fer un zoo, però si disposa d'un terreny o una zona amb bosc, pot mantenir per exemple alguns cèrvids, o augmentar la presència de fauna salvatge (veure apartat "Millora de la Fauna"), o instal·lar un gran aviari amb ocells i que es pugui passejar per dintre o observar des de l'exterior, etc. Li assessorem i proveïm de les espècies més adients.

   

Aquests petits canvis, realitzats amb bon gust i coneixement, augmentaran la qualitat, sostenibilitat i atracció eco-turística del seu establiment, però a la vegada permetran que també pugui fer un ús divulgatiu i promocional, que els visitants, clients, turistes, etc. valoraran i distingiran respecte d'altres llocs".

 

= Per a tots aquests temes, li assessorem, ajudem i li proporcionem les eines necessàries per crear aquests elements d'atracció cultural i eco-turística =

Contacte:  projectes@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094