Taller d'educació ambiental:

 

"Ocells insectívors - Construcció de Caixes

Niu"

 

A QUI S’ADREÇA: Alumnes d’Educació Primària  (Cicles Mitjà i Superior), ESO i Batxillerat. També recomanat per a Biblioteques, Escoles d’Adults, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc.

 

 

 

  OBJECTIUS:

  - Conèixer i identificar espècies d'ocells comuns a Catalunya i que ajuden al control de plagues a la ciutat, al bosc i als conreus.

  - Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura.

  - Fer un taller participatiu, en equip, entre grups d'alumnes, famílies, etc de construcció de caixes niu.

  - Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

 

 

 

TIPUS D’ACTIVITAT: El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre els ocells de Catalunya, amb una durada d'1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de caixes niu per ocells insectívors, amb una durada d'1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les diferents espècies d'ocells que poden utilitzar les caixes niu i com ajudar a augmentar les poblacions d'aquestes aus, que són un gran ajut pel control de les plagues (processionària, vespa asiàtica, mosquits, etc). Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar una caixa niu i es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana una caixa niu per cada 4 o 5 participants.

 

 

El taller es pot fer a l'aula escolar o també en un espai exterior si es fa per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

La Caixa Niu (25 x 14,50 fons x 16 cm ample) és totalment funcional, feta amb fusta massissa (no de fullola ni contraxapat, que s'inflen amb la humitat, ni tampoc feta amb plàstics, que no són aptes per col·locar a la natura).

 

                               

 

 

 

Contacte:  educacio@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094