Taller d'educació ambiental:

 

 

"Papallones de Catalunya i del món -

Construcció de refugis per papallones"

 

 

 

A QUI S’ADREÇA: Alumnes d’Educació Primària  (Cicles Mitjà i Superior), ESO i Batxillerat. També recomanat per a Biblioteques, Escoles d’Adults, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc.

 

OBJECTIUS:

  - Conèixer les característiques d'aquest grup d'insectes, molt familiars, però poc coneguts.

  - Aprendre a identificar les espècies més comuns a Catalunya.

  - Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura

  - Fer un taller participatiu entre grups d'alumnes, famílies, etc.

  - Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

 

 

TIPUS D’ACTIVITAT: El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre les papallones de Catalunya i del món, amb una durada d'1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de refugis per papallones, amb una durada d'1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les diferents espècies de papallones més comuns a Catalunya, sobre les seves característiques i algunes curiositats de la seva vida i d'altres espècies del món. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar un refugi per hibernar les papallones, que es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un refugi de papallones per cada 4 o 5 participants.

 

El taller es pot fer a l'aula escolar o també en un espai exterior si es fa per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

El Refugi per Papallones (25x15x8 cm) és totalment funcional, fet amb fusta massissa (no de fullola ni contraxapat, que s'inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics, que no són aptes per col·locar a la natura).

 

                          

 

 

 

Contacte:  educacio@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094