Taller d'educació ambiental:

 

"Abelles i Insectes pol·linitzadors" -

 

(amb opció de Construcció d'Hotels d'Insectes)

 

A QUI S’ADREÇA: Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

També recomanat per a Escoles d’Adults, Biblioteques, Fires, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies...

 

 

 

 

 ● OBJECTIUS:

  - Introduir-se en el món -bastant desconegut- dels invertebrats i dels insectes.

  - Descobrir els beneficis que ens aporten les abelles i altres insectes (pol·linització, alimentació, economia, control de plagues, etc.)

 - Conèixer les diferents espècies a qui s'ajuda amb aquestes estructures (hotels): abelles solitàries, petites vespes i marietes.

  - Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la biodiversitat i a la natura.

  - Fer un taller participatiu, en equips, entre grups d'alumnes, famílies, etc.

  - Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

- Construir un Hotel d'Insectes, molt útil pels horts escolars o urbans, ja que augmenta la producció de fruites i verdures, i sobretot, permet la observació molt propera dels insectes que utilitzen l'hotel (totalment inofensius).

 

TIPUS D’ACTIVITAT: El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual amb una durada d'1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior d'hotels d'insectes, amb una durada d'1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les abelles, els insectes i els invertebrats en general, com diferenciar-los, la seva importància en la vida del planeta, el seu impacte (desconegut) en l'economia mundial, etc. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar hotels d'insectes i es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un hotel per cada 10/12 participants (hotel mitjà).

 

 

El taller es pot fer en una sala o aula escolar, també en un espai exterior si es fa en Fires, per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines, fustes, farciment de l'hotel, etc.

 

L'Hotel d'Insectes és totalment funcional, fet amb fusta massissa de pi certificada i reciclada (no de fullola ni contraxapat que s'inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics o bricks, que no són aptes per col·locar a la natura).

 

       

 

Hotel d'Insectes petit - Hotel d'Insectes mitjà

25x15x8 cm   -  49x33x12 cm

 

   

 

                       

Contacte:  educacio@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094