Taller d'educació ambiental:

 

" Ratpenats" - (amb opció de Construcció de Refugis per Ratpenats)

 

A QUI S'ADREÇA: Alumnes d'Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. També recomanat per a Escoles d'Adults, Biblioteques, Fires, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc. 

 

 

 

 

   ● OBJECTIUS:

  - Conèixer la biologia dels ratpenats: hàbitat, alimentació, costums, hibernació, diversitat d'espècies, etc.

  - Valorar els beneficis que aquest mamífer realitza al medi ambient i als humans.

  - Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura.

  - Fer un taller participatiu, en equip, entre grups d'alumnes, famílies, etc de construcció de refugis pels ratpenats.

  - Ajudar a la protecció d'aquestes espècies.

  - Incentivar una actitud respectuosa envers els animals, la natura i el medi ambient.

 

 

 

TIPUS D'ACTIVITAT: El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre els ratpenats de Catalunya i el món, amb una durada d'1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de refugis per ratpenats, amb una durada d'1 hora i mitja.

 

 

Primer es fa una presentació audiovisual on s'explica la biologia dels ratpenats i es contrasta amb la informació prèvia dels participants, desmuntant alguns falsos mites. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar un refugi per ratpenats que es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un refugi per cada 4 o 5 participants.

 

 

El taller es pot fer a l'aula escolar o també en un espai exterior si es fa a Fires, per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

 

El Refugi per Ratpenats (26,50 alt x 16 ample x 10 cm) és totalment funcional, fet amb fusta massissa de pi certificada i reciclada (no de fullola ni contraxapat, que s'inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics o bricks, que no són aptes per col·locar a la natura).

 

  

           

 

 

Contacte:  educacio@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094