Enganyapastor.jpg1.jpg

Ruta per descobrir la Fauna nocturna

Participa en una marató de biodiversitat !!

A QUI S’ADREÇA:

 

A tots els públics. Biblioteques, centres cívics, casals, grups, famílies, etc.

 

 

 

359526619_746057690854324_5278368023428033443_n

OBJECTIUS:

 

  • Identificar el màxim d’espècies nocturnes a través d’elements d’atracció i identificadors de fauna.
  • Augmentar i divulgar el coneixement de la biodiversitat local.
  • Promoure l’exploració i apropar la natura per incentivar la seva conservació.
  • Realitzar una activitat de ciència ciutadana.
  • Aprendre a identificar els rastres i els sons de la fauna nocturna.

TIPUS DE SORTIDA: 

 

La nit és un altre món diferent, el qual no estem acostumats a viure. Els éssers humans som una espècie d’hàbits diürns i durant la nit, una gran diversitat d’espècies amb diferents adaptacions surten a alimentar-se. Aus, dragonets, ratpenats, gripaus, aranyes, papallones nocturnes, entre altres, són alguns dels animals que dominen la nit gairebé sense contacte amb nosaltres. Per aquest fet, hi ha una gran desinformació, falses creences i mites populars, que persegueixen a la fauna nocturna de manera errònia. Algunes espècies a vegades es poden veure de dia. Però, a la nit, en ple silenci i endinsats en la foscor, els participants podran veure’ls o escoltar-los en tota la seva esplendor. A part, es desmentiran mites i rebran informació científica del paper que cadascun d’aquests organismes té a la natura. Des de Gestió Natural, us organitzem una activitat adreçada al públic en general per poder identificar tantes espècies com sigui possible en un lloc i temps determinat. Mitjançant diferents elements com un llençol blanc i la llum, s’atraurà una gran diversitat d’invertebrats, amb detectors d’ultrasons, identificarem els crits dels ratpenats, i parant atenció podrem escoltar alguna rapinyaire.

 

Aquesta activitat, apropa als participants cap a la natura i els éssers vius que hi viuen a la nit. S’aprèn sobre espècies que potser mai havien parat atenció. Serveix també per compartir coneixements i aprendre sobre la biodiversitat d’una manera pràctica i a l’aire lliure. Es recomana realitzar-la durant la primavera, estiu o tardor.

 

Durada: 2h. Depenent de l’itinerari a realitzar. Primer es fa una petita ruta i després es fa la sessió d’atracció amb el llençol.

 

Atreveix-te a endinsar-te en la foscor de la nit i coneix la gran diversitat nocturna.

També et pot interessar: