destacada

Taller d’educació ambiental: “Ocells insectívors”

(amb opció de Construcció de Caixes Niu)

A QUI S’ADREÇA

Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. També recomanat per a Biblioteques, Escoles d’Adults, Fires, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies…

● OBJECTIUS:

 

    • Conèixer i identificar espècies d’ocells comuns a Catalunya i que ajuden al control de plagues a la ciutat, al bosc i als conreus.
    • Realitzar una acció pràctica i concreta d’ajut a la fauna i a la natura.
    • Fer un taller participatiu, en equip, entre grups d’alumnes, famílies, etc de construcció de caixes niu.
    • Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

● TIPUS D’ACTIVITAT: 

 

El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre els ocells comuns de Catalunya, amb una durada d’1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de caixes niu per ocells insectívors, amb una durada d’1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les diferents espècies d’ocells que poden utilitzar les caixes niu i com podem ajudar a augmentar les poblacions d’aquestes aus, que són un gran ajut pel control de les plagues (processionària, vespa asiàtica, mosquits, etc). Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar una caixa niu i es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana una caixa niu per cada 4 o 5 participants.

 

El taller es pot fer a l’aula escolar o també en un espai exterior si es fa en Fires, per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

La Caixa Niu (25 x 15,50 fons x 17 cm ample) és totalment funcional, amb provada eficàcia, feta amb fusta massissa de pi certificada i reciclada (no són de fullola ni contraxapat, que s’inflen amb la humitat, ni tampoc feta amb plàstics o bricks, que no són aptes per col·locar a la natura).

També et pot interessar: