OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taller d’educació ambiental: “Papallones de Catalunya i del món”

(amb opció de Construcció de Refugis per Papallones)

A QUI S’ADREÇA: 

 

Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. També recomanat per a Biblioteques, Escoles d’Adults, Fires, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc.

OBJECTIUS:

 

– Conèixer les característiques d’aquest grup d’insectes, molt familiars, però poc coneguts.

 

– Aprendre a identificar les espècies més comuns a Catalunya.

 

– Realitzar una acció pràctica i concreta d’ajut a la fauna i a la natura

 

– Fer un taller participatiu entre grups d’alumnes, famílies, etc.

 

– Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

 

TIPUS D’ACTIVITAT: 

 

El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre les Papallones de Catalunya i del món, amb una durada d’1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de refugis per Papallones, amb una durada d’1 hora i mitja.

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les diferents espècies de papallones més comuns a Catalunya, sobre les seves característiques i algunes curiositats de la seva vida i d’altres espècies del món. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar un refugi per hibernar les papallones, que es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un refugi de papallones per cada 10/12 participants.

 

El taller es pot fer a l’aula escolar o també en un espai exterior si es fa en Fires, per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

El Refugi per Papallones (49x33x12 cm) és totalment funcional, fet amb fusta massissa de pi certificada i reciclada (no de fullola ni contraxapat, que s’inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics o bricks, que no són aptes per col·locar a la natura).

També et pot interessar: