destacada

Taller d’educació ambiental: ” Ratpenats”

(amb opció de Construcció de Refugis per Ratpenats)

A QUI S’ADREÇA: 

Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. També recomanat per a Escoles d’Adults, Biblioteques, Fires, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc.

OBJECTIUS:

 

– Conèixer la biologia dels ratpenats: hàbitat, alimentació, costums, hibernació, diversitat d’espècies, etc.

 

– Valorar els beneficis que aquest mamífer realitza al medi ambient i als humans.

 

– Realitzar una acció pràctica i concreta d’ajut a la fauna i a la natura.

 

– Fer un taller participatiu, en equip, entre grups d’alumnes, famílies, etc de construcció de refugis pels ratpenats.

 

– Ajudar a la protecció d’aquestes espècies.

 

– Incentivar una actitud respectuosa envers els animals, la natura i el medi ambient.

 

● TIPUS D’ACTIVITAT: 

 

El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre els ratpenats de Catalunya i el món, amb una durada d’1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de refugis per ratpenats, amb una durada d’1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual on s’explica la biologia dels ratpenats i es contrasta amb la informació prèvia dels participants, desmuntant alguns falsos mites. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar un refugi per ratpenats que es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un refugi per cada 4 o 5 participants.

 

El taller es pot fer a l’aula escolar o també en un espai exterior si es fa a Fires, per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

El Refugi per Ratpenats (26,50 alt x 16 ample x 10 cm) és totalment funcional, fet amb fusta massissa de pi certificada i reciclada (no de fullola ni contraxapat, que s’inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics o bricks, que no són aptes per col·locar a la natura).

També et pot interessar: