FAuna exotica - 1

Espècies exòtiques invasores

"La vida no pot contenir-se, la vida s'estén a través de nous territoris i trenca les barreres dolorosament, inclús perillosament... Senzillament, la vida s'obre camí"

A QUI S’ADREÇA

 

Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

 

També recomanat per a biblioteques, escoles d’adults, fires, esplais, casals, AMPAs, grups, famílies, etc.

 

OBJECTIUS:

 

  • Conèixer i identificar les espècies exòtiques invasores de fauna i flora més representatives del nostre país, el seu origen i via d’entrada.
  • Aprendre que la introducció d’espècies al·lòctones pot ser molt perillós per les espècies autòctones i els ecosistemes en general.
  • Aprendre a diferenciar de manera correcta els conceptes “espècie invasora” i “plaga”.
  • Entendre que les nostres accions tenen grans repercussions en els ecosistemes (viatges, comerç internacional, tinença d’animals exòtics com animals de companyia o de plantes al·lòctones, etc.).
  • Fer entendre que un animal de companyia no és una joguina ni un capritx.
  • Incentivar una actitud més respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

TIPUS D’ACTIVITAT:

Aquesta activitat consta en una presentació audiovisual sobre les diferents espècies exòtiques catalogades com a invasores més representatives de Catalunya i Espanya, ja siguin espècies animals com vegetals. A través dels coneixements adquirits dels participants, es detallarà el nivell de coneixement d’aquest tema i es jugarà a reconèixer “qui pertany aquí i qui no”. L’activitat juga un paper molt important per fer entendre que les nostres accions, per molt petites que siguin, sempre tenen una repercussió en el medi ambient. Per això, és molt important que els participants entenguin que la introducció de qualsevol espècie al·lòctona, pot dur a l’extinció a les espècies autòctones, ja que competeixen pels recursos, canviant i fent trontollar els ecosistemes.

A més, dona una visió cívica i actual de la tinença responsable dels animals de companyia. Es posa èmfasi, en el fet que per molt bonics que siguin, no són una joguina i que han de ser conscients de les necessitats que té cada espècie i la responsabilitat que és tenir qualsevol ésser viu a casa.

Durada: 1 hora.

També et pot interessar: