LEAD Technologies Inc. V1.01

Gestió de la Fauna i Flora en jardins privats i parcs urbans

Els parcs i jardins, no són espais absolutament artificials, són un tros de natura dins de les ciutats i pobles ... I són també -per algunes persones- la natura més propera.

Però alguns parcs i jardins -si no es gestiona la fauna d’una forma correcta- semblen a vegades més una mena de granja mig abandonada o un espai sense cap gràcia, estètica ni encant, i no ofereixen la imatge d’un espai equilibrat i ben gestionat.

Un error freqüent és mantenir als parcs animals domèstics (millor dit, de granja) i barrejar-los amb els animals salvatges; tot plegat degrada el parc, i li fa perdre qualitat, racionalitat i sobretot, naturalitat.

 

Un altre error freqüent és plantar espècies exòtiques invasores, que s’escampen sense control pel propi parc i pels espais naturals dels voltants, perjudicant les espècies del país.

 

Als parcs, la presència d’animals domèstics (com tortugues de Florida, ànecs blancs domèstics, carpes, etc) acostuma a servir com un reclam per encara abandonar més animals als parcs. Malauradament algunes persones es desfan (abandonen) dels animals que no volen per casa seva, convertint-se sovint en un problema tant pel parc com pels ciutadans ( pudors, aigües brutes, rates, vandalismes, despeses de cura i manteniment extres, etc ).

 

Gestió Natural, des de fa anys treballa per diversos Ajuntaments i Jardins Privats, assessorant per a la correcta gestió de la fauna i flora dels jardins i parcs, atorgant-los de nou un equilibri natural, augmentant la bellesa, la qualitat i el seu valor (natural, cultural i pedagògic). Ens podem encarregar també, si cal, de la captura i retirada de fauna abandonada, duent-los a llocs més adients, com centres de recuperació, granges-escola, etc.

A banda d’aquestes accions, també ajudem en la gestió de la fauna i flora urbana i dels jardins : estudiant la seva composició, proporcionant caixes niu per ocells insectívors, rapinyaires i per ratpenats, recomanant i proveint de les espècies de fauna ornamental més apropiades, recomanant i proveint espècies vegetals autòctones que atreguin ocells i papallones, assessorant a gestors dels jardins i parcs en la protecció d’espècies emblemàtiques o d’espècies protegides, com els amfibis, esquirols, ocells, etc.

Demana'ns més informació i assessorament

També et pot interessar: