Bones pràctiques per a la reducció del consum d'aigua i el bon desenvolupament i equilibri de les zones enjardinades.
A QUI S’ADREÇA:
Alumnes d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
També recomanat per a biblioteques, escoles d’adults, fires, esplais, casals, AMPAs, grups, famílies, etc.
OBJECTIUS:
- Fer dels jardins públics i privats, espais que aportin biodiversitat.
- Prevenir plagues i introducció d’espècies invasores.
- Estalviar aigua i reduir la utilització de productes fitosanitaris i adobs.
- Conèixer les espècies de vegatació autòctona més adients per utilitza en jardineria.
- Augmentar i recuperar la biodiversitat natural del municipi i millorar els espais verds (urbans o naturals).
- Fomentar el respecte i l’estima pel nostre entorn.
TIPUS D’ACTIVITAT:
Durada: 1 hora.
Es fa una presentació audiovisual sobre els diferents mètodes per dissenyar i mantenir jardins amb criteris de sostenibilitat que contribueixin a reduir l’ús de recursos, com l’aigua, al mateix temps que s’optimitza el seu consum i funcionalitat. A més, d’aconseguir altres beneficis, com una major biodiversitat, un millor microclima o una millor qualitat de l’aire.
Altres aspectes que es tracten és el d’evitar l’ús excessiu d’herbicides i altres productes que resultin perjudicials per al medi ambient i les persones, la col·locació de diferents elements que afavoreixin la fauna (caixes niu, hotel d’insectes, etc.), aprofitar els residus vegetals generats al jardí, emprar compost i altres adobs naturals, i aplicar criteris sostenibles en les actuacions diàries.